Τα λείψανα του Αγίου Λουκά του ιατρού στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά

Απότμημα ιερού λειψάνου του Αγίου Λουκά του ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως, υποδέχθηκε ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιώς Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ κ. Δρακούλης Κούβαρης μετά των συνεργατών του. 

Το ιερό λείψανο κόμισε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης, ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ, μαζί με τον προϊστάμενο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς πρωτοπρεσβύτερο π. Ιωάννη Παναγιώτου και  ιερομονάχους από το Μοναστήρι του Τρικόρφου, όπου φυλάσσεται το ιερό λείψανο του Αγίου Λουκά.

Ο Γέροντας Νεκτάριος πραγματοποίησε δέηση υπέρ υγείας και ευλογίας τόσο του υπηρετούντος προσωπικού στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιώς, όσο και άπαντος του προσωπικού που υπηρετεί το ένδοξο Λιμενικό Σώμα. Τα τίμια λείψανα του Αγίου Λουκά του ιατρού προσκύνησαν πλήθος λιμενικών καθώς φόρεσαν και το σκουφάκι του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως του Θαυματουργού.

Στην Ιερή εκδήλωση συμμετείχαν ο Αντιναύαρχος Λ.Σ κ. Δρόσος Ρεϊζης  Α΄ Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος, ο Υπολιμενάρχης Πειραιώς Αρχιπλοίαρχος κ. Άγγελος Γραμματέας, ο Διοικητής Λιμενικής Αστυνομίας Πλοίαρχος κ. Αδαμάντιος Βασιλακούδης, ο Διευθυντής Θαλασσίων Συγκοινωνιών Πλοίαρχος Λ.Σ κ. Κωνσταντίνος Πανταζόπουλος, Διοικητές Λιμενικών τμημάτων, Αξιωματκοί, Υπαξιωματικοί και Λιμενοφύλακες από υπηρεσίες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιώς και ο φιλολιμενικός πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδος Μιχάλης Τσιφάκης.–

Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ

Τρίκορφο Φωκίδος

Related posts

Στόχος να αναπτυχθεί το… Εκκλησία tours

Προφυλακιστέος πρώην εποχικός πυροσβέστης που έβαλε δέκα φωτιές στην περιοχή

Στα δίχτυα της Αντιτρομοκρατικής η ομάδα των 7 για τις εμπρηστικές επιθέσεις σε ισραηλινούς στόχους