Στεγαστικό πρόβλημα σχολείων περιοχής Μεσολογγίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας εδώ και αρκετά χρόνια έχει θέσει με έμφαση στις τοπικές αυτοδιοικητικές Αρχές πρώτου και δεύτερου βαθμού το οξυμένο πρόβλημα της σχολικής στέγης.

Στην περιοχή μας λειτουργούν σχολεία χωρίς άδεια, με ακατάλληλες αίθουσες διδασκαλίας, ακόμη και σχολεία χωρίς δική τους στέγη, όπως το Καλλιτεχνικό.

Το πρόβλημα επανέρχεται για μια ακόμη φορά πιεστικά αφού η προσωρινή φιλοξενία του Καλλιτεχνικού Σχολείου στο 2ο Γενικό Λύκειο Μεσολογγίου δεν επαρκεί για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του και αναζητείται εκ νέου λύση.

Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας θεωρεί ότι είναι πλέον άκρως απαραίτητο να σχεδιαστεί ΤΩΡΑ ολοκληρωμένη πρόταση για τη σχολική στέγη από τη Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και χρηματοδότηση.

Καλούμε άμεσα την τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού σε συνεργασία ώστε να συζητήσουμε και να βρούμε τρόπους υλοποίησης μιας σταθερής και μόνιμης λύσης για όλα τα προβλήματα στέγης των σχολείων της περιοχής.

Για την Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

Ο Πρόεδρος H Γραμματέας

Κωνσταντίνος Κατσαρός Σόφη Μαλάτου

Related posts

Πανελλήνιες: Oι τελικές εκτιμήσεις για τις ελάχιστες βάσεις εισαγωγής

Πανελλήνιες Εξετάσεις 2024:  Η πρώτη των πρώτων στον Δήμο Ι. Π. Μεσολογγίου

Τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών και το μήνυμά τους