ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Την Τρίτη 2 Ιούλη, στις 10 το πρωί, στο Υπουργείο Εργασίας, θα πραγματοποιηθεί Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιούχων μετά από απόφαση των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων. Οι συνταξιούχοι απαιτούν από την κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα του συνταξιουχικού κόσμου της χώρας.

Με την αγωνιστική μας κινητοποίηση κάνουνε, για μια ακόμη φορά, καθαρό στην κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται ούτε για μια στιγμή, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, να σταματήσουμε τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας. Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με τις θανατηφόρες περικοπές στις συντάξεις μας, τα δώρα, τις κοινωνικές παροχές, σε ό,τι μας έχει περικοπεί που το πληρώσαμε με τη δουλειά μας και συνεχίζουμε να πληρώνουμε και σήμερα.

Δεν ανεχόμαστε και δεν αντέχουμε τη θανατηφόρα ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την εμπορευματοποίηση της υγείας, των φαρμάκων, τις δραματικές ελλείψεις σε γιατρούς – νοσηλευτικό προσωπικό στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Την παντελή έλλειψη προσωπικού στον ΕΦΚΑ για την έκδοση των συντάξεων.

Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην εμπορευματοποίηση των πάντων στη λογική ότι όποιος έχει χρήματα να πληρώνει θα ζει και όποιος δεν έχει θα πεθαίνει. Αρκετά έχουμε πληρώσει και συνεχίζουμε να πληρώνουμε, εισφορές βγαλμένες από τον ιδρώτα μας.

Δεν πρόκειται να ανεχθούμε τους νέους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, για νέα αύξηση των ορίων ηλικίας, όπως θέλει να την επιβάλει η Ε.Ε. με τα προαπαιτούμενα. Την μείωση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κοινωνική ασφάλιση και την κατάργηση της μιας από τις δύο εθνικές συντάξεις που αφορούν κατά κύριο λόγο τις συντάξεις χηρείας.

Διεκδικούμε

  • Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις στο ύψος του πληθωρισμού και κατώτερη σύνταξη στο 80% του κατώτερου μισθού.
  • Νομοθετική ρύθμιση και άμεση απόδοση της 13ης και 14ης πληρωμένης σύνταξης.
  • Άμεση καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους, δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα, για το 11μηνο 2015-16.
  • Ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις σε όλους τους συνταξιούχους.
  • Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης (Α.Κ.Α.Γ.Ε.).
  • Στις συντάξεις χηρείας να καταβάλλονται στον επιζώντα και οι δύο συντάξεις με δικαίωμα επιλογής στο ποια σύνταξη θα κρατήσει ως κύρια και την απόδοση της δεύτερης σύνταξης στο 70% εφ’ όρου ζωής.
  • Την άμεση πρόσληψη ιατρών, νοσηλευτών και τη δημιουργία μονάδων ΜΕΘ και κατάργηση κάθε πληρωμής στις δημόσιες δομές Υγείας.
  • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που να συνδέονται με όλες τις βαθμίδες του δημόσιου συστήματος υγείας και να παρέχονται δωρεάν.
  • Κατάργηση των χαρατσιών στις συντάξεις για φάρμακα 1 ευρώ και στα παραπεμπτικά για διαγνωστικές εξετάσεις 3 ευρώ.
  • Κανένα κλείσιμο νοσοκομειακής μονάδας λόγω χιλιομετρικής διαφοράς (50 χιλιόμετρα).
  • Κατάργηση των απογευματινών ιατρείων και χειρουργείων.
  • Κατάργηση του 60% υπέρ του ΕΟΠΥΥ από συντάξεις χηρείας (του αποβιώσαντος).
  • Να ανοίξουν οι δομές Υγείας που παραμένουν κλειστές και να δημιουργηθούν δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας. 

Related posts

Ημερίδα Διαβούλευσης ΣΔKΠ (EL04) ΥΔ Δυτικής Στερεάς Ελλάδας

Ιδού ο φυσικός και ηθικός αυτουργός της ακύρωσης του προϋπολογισμού του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Θλιβερή  Πανελλαδική πρωτιά στο Δήμο μας.